Welkom op de website van de Dremptse kermis | 17 t/m 19 september 2022

Nieuw: gezamelijk dorpsontbijt

Dorpsontbijt? Hier wil je bij zijn!

We houden dit jaar voor het eerst een groot gezamenlijk dorpsontbijt, voor wie? Voor jullie, voor alle Dremptenaren, of je nu jong of oud bent, of je nu geboren en getogen of juist nieuwe inwoner(s) van Drempt bent. Iedereen is welkom en hierbij van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze nieuwe activiteit. Het Dorpsontbijt is ons aangedragen onder andere door de enquête die we 2 jaar geleden hebben gehouden. De kermismaandag is De Dremptse Dag, het is de dag van het traditionele Koningschieten, lepeltjesschieten, ringsteken en kegelen. Bovendien is het de spelletjesochtend voor de lagere schooljeugd met voor groep 8 het boogschieten voor de titel van Prins en Prinses van de Dremptse Kermis. Kortom een hele gezellige dag juist voor alle Dremptenaren met elkaar. Van deze dag gaan we vanaf dit jaar nog meer De Dremptse Dag maken en hoe mooi is het om dan te starten met een gezamenlijk dorpsontbijt. Hartstikke leuk voor opa’s, oma’s en de ouders van de lagere schooljeugd om samen met de (klein)kinderen De Dremptse Dag te starten en te beleven. Ook een uitgelezen kans voor nieuwe inwoners van Drempt om de mensen beter te leren kennen. En natuurlijk supergezellig voor iedereen om samen met je buren en je vrienden De Dremptse Dag met een ontbijt te starten. Dit wil je echt niet missen!

Hoe ziet het programma eruit?

Na de reveille van het dorp, waarbij we met de fanfare, vendeliers, officieren, bielevrouwen, bielemannen en genodigden een rondje door Achter Drempt lopen, en na het vaandelzwaaien op het kermisterrein starten we om 9.30 uur de Dremptse Dag met het Dorpsontbijt. Het ontbijt vindt plaats in de feesttent van de familie Hoppenreijs die speciaal voor het ontbijt wordt ingericht met feestelijk opgemaakte lange tafels. Speciaal voor de ouderen zijn er ook voldoende goede stoelen aanwezig. Het is een buffet ontbijt met brood, broodjes met diverse beleg, koffie, thee en jus d’orange. Voor de jeugd is er bovendien een speciaal kidsbuffet. Het buffet is gedurende 1 uur geopend, dus wees op tijd! Om 10.30 uur sluiten we het buffet. Tijdens het ontbijt is er muzikale omlijsting van onze eigen Dremptse formatie Steve Nippels!

Wat kost dat?

Dit ontbijt wordt u aangeboden door het kermiscomité. Voor de lagere schooljeugd is het ontbijt een onderdeel van hun ochtendprogramma en geheel gratis. Aan de volwassenen die deelnemen aan dit ontbijt vragen wij een zeer bescheiden bijdrage in de vorm van een vrije gift. Bij de ingang van de tot ontbijtzaal omgetoverde feesttent zal een melkbus staan voor uw vrije gift.

Gebakken eieren voor 1 muntje

Net als voorgaande jaren blijven de traditionele broodjes gebakken ei met en zonder spek uiteraard ook gewoon verkrijgbaar. We bakken ze onder de vogel vanaf 9.30 uur. Natuurlijk kunt u uw ontbijt uitbreiden met een gebakken ei. Om de onkosten hiervan te dekken vragen we voor een broodje gebakken ei 1 muntje. Koffie en thee zijn ook aan de buiten bar tegen betaling verkrijgbaar.