Leer van het verleden, verbeter voor de toekomst

Geplaatst op 29 augustus 2018

Met een optocht van 17 wagens, 6 loopgroepen en 3 versierde fietsen hadden we weer een optocht die het kijken meer dan waard was. De trend die een aantal jaren geleden is ingezet dat het niveau van de wagenbouwers hoger en daarmee de wagens steeds mooier worden, heeft zich het afgelopen jaar doorgezet. Supertrots zijn we op alle deelnemers die meedoen aan de optocht. Gewoon mooi om te zien hoe jong en oud, met zoveel toewijding en plezier de voorbereiding en deelname aan de optocht beleven. Mooi ook om te zien dat er ieder jaar zoveel publiek onze optocht staat te bekijken. Doordat het niveau over het algemeen dus hoger wordt en mensen meer ervaring krijgen in het bouwen van de wagens, kan het zo zijn dat de uitslag van een jurering dan wel eens kan tegenvallen. Gelukkig werd dit door de bouwers aangegeven en hebben we dit in het najaar met elkaar besproken. Fijn dat er tijdens deze bijeenkomst zowel ervaren als jonge wagenbouwers aanwezig waren. Dat er naar elkaar geluisterd werd, en dat we samen tot een nieuwe manier van jureren zijn gekomen waarin punten zijn opgenomen die door de wagenbouwers als belangrijk werden ervaren.

Maar de optocht wordt niet alleen bepaald door de deelnemers. De optocht werd de afgelopen jaren ook gemaakt door Olden Keppel en de Eendracht. Een fusie tussen beide muziekverenigingen heeft ervoor gezorgd dat we dit jaar in de optocht voor het eerst muziekvereniging Hummelo en Keppel mogen verwelkomen. Samen met de bielemannen, drumband VMS en De Blauwe Snep, sinds jaar en dag de afsluiter van de optocht, bepalen ze dit jaar ook weer samen met de deelnemers de sfeer van de optocht.
Vorig jaar hebben we afscheid genomen van Ab Walgemoed die na 30 jaar voorop rijden in de optocht zijn geluidsinstallatie aan de wilgen heeft gehangen. Ab, nogmaals bedankt voor al die jaren meerijden waarin we gebruik mochten maken van jouw diensten.

Aan het reglement hebben we niets veranderd. We zijn ervan overtuigd dat we er met z’n allen weer een mooie happening van gaan maken. Succes bouwers, en veel plezier gewenst voor iedereen!