Kleintje Kermis zit erop

Geplaatst op 25 september 2021

We hebben Kleintje Kermis gevierd op zondag 19 en maandag 20 september. We kijken terug op een geslaagd evenement dat ondanks alle bijzondere omstandigheden vooral een gezellig en fijn samenzijn was.

Schutterskoning Stefan van Middelkoop
Schutterskoning Stefan van Middelkoop

Stefan van Middelkoop is schutterskoning van deze bijzondere editie geworden. Hij schoot in de derde ronde de vogel eraf. Richting het eind van ronde twee leek het erop dat ieder schot raak kon zijn: er hing nog een klein stukje hout aan het pinnetje. Toch koste het nog heel wat schoten voor het laatste stukje vogel naar beneden kwam. Misschien was het ervaring die hem de eretitel opleverde: in 2003 was Stefan ook al schutterskoning. Hij nam samen met zijn vrouw Esther en kinderen Sepp en Hanne de prijs in ontvangst.

Jeugdkoning Caner Elbertsen
Jeugdkoning Caner Elbertsen

De strijd bij het jeugdvogelschieten op zondag is gewonnen door Caner Elbertsen. Hij mag zichzelf jeugdkoning 2021 noemen. Bij de kinderspelletjes op maandagochtend heeft groep 8 gestreden bij het boogschieten: Melvin Looman is jeugdprins geworden en Guusje Haagsma jeugdprinses.

Op maandagmiddagmiddag werden op het podium in de feesttent van Hoppenreijs de prijzen uitgereikt aan alle winnaars door voorzitter Kees Boumeester. Ook werd de familie Hoppenreijs op het podium gevraagd, de drijvende horecakracht van onze kermis. Ze kregen als eerbetoon aan de twee jaar geleden overleden nestor van de familie een bord uitgereikt waarmee het kermisplein voortaan het Theo Hoppenreijs plein gaat heten. Een idee van de kleinkinderen van de familie; een prachtig gebaar voor hun opa dat door alle aanwezigen met luid applaus werd ondersteund.

Kees Boumeester nam deze middag afscheid als voorzitter van ons kermiscomité en heeft op het podium de hamer overgedragen aan Esther van Ree – Siebelink. Kees heeft zijn rol acht jaar lang vol passie vervuld. Hij werd op ludieke wijze bovenop een strijkplank de tent uitgedragen, toegezongen door alle aanwezigen.

We hopen volgend jaar weer een editie als vanouds te kunnen organiseren, inclusief grote optocht. Dus zet alvast in de agenda: 17, 18 en 19 september 2022 Dremptse kermis.