Aan alles komt een eind

Geplaatst op 28 augustus 2018
De bielemannen
De bielemannen

Zes jaar geleden kwam iemand met het wonderbaarlijke idee. ‘We gaan ons opgeven als bieleman!’. Na vele vergaderingen hadden we een team bij elkaar. Vijf bielemannen die het wel eens wilde proberen. En het is/was geslaagd. Na enkele vakanties en (tijdelijke) afhakers zijn we gegroeid naar zeven bielemannen. En hoe mooi is het om met zeven bielemannen, na zeven jaar te stoppen? Je leest het goed! Hoe goed we getraind we ook zijn, de maandagmorgen (en tegenwoordig ook de rest van de maandag)…. We kunnen er niet meer tegen. En leggen het bijltje erbij neer!

Het hoogtepunt in al die jaren was toch wel 2015. Door een toevallige samenloop van omstandigheden was daar de uitgelezen kans: DE VOGEL! Als een hecht team, met twee verkenners voor de afleiding en een ware dief was de buit snel binnen en de vogel bielemans bezit. Voor ons een mooie avond, voor de schietcommissie niet. De oplopende stress deed ons bijna besluiten om hem die avond terug te geven, maar: nee. De volgende dag tijdens de optocht sierde de kersverse vogel onze bielemannenwagen.

Maar dit jaar zijn we er nog bij en wordt de zoektocht gestart naar een nieuwe groep bielemannen. Dus heb jij daar ooit al serieus over nagedacht? Dan is dit je kans! Grijp hem! De voordelen die je als bieleman hebt: je mag voorop in de optocht lopen, je mag een auto slopen, op maandag ben je als één van de eerste op de kermis (fysiek aanwezig), met pak aan hoef je je niet te gedragen, je mag je schmink aan vreemde vrouwen afsmeren en je mag heel veel bier drinken. En het mooiste van alles: je hoeft helemaal niks te kunnen. Durf jij het aan? Spreek één van de comitéleden of de bielemannen aan.